Το κτίριο του Μόντρεαλ συνδυάζει το σχεδιασμό με τη βιώσιμη τεχνολογία

11
Το κτίριο του Μόντρεαλ συνδυάζει το σχεδιασμό με τη βιώσιμη τεχνολογία

Το Ilot Balmoral είναι ένα κτίριο γραφείων μεικτής χρήσης 13 ορόφων που ανατέθηκε από την Societe d’Habitation de Montreal (SHDM). Φωτίζει το Quartier des Spectacles στη δημιουργική περιοχή του κέντρου του Μόντρεαλ ως μία από τις τελευταίες σημαντικές εξελίξεις στην περιοχή.

Συνεχίστε την ανάγνωση παρακάτω

Τα επιλεγμένα βίντεό μας

Ένα μεγάλο κτίριο ουρανοξύστη που χωρίζεται σε μια γωνία για να αποκαλύψει το κόκκινο σχέδιο

«Προτείναμε τέσσερα οράματα για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα κτίριο γραφείων ειδικά σχεδιασμένο για μια πολιτιστική οικονομία και το Ilot Balmoral επιλέχθηκε για να απηχεί την πολύ ζωντανή, δυναμική φύση της περιοχής», δήλωσε ο αρχιτέκτονας Claude Provencher, ιδρυτικός συνεργάτης της Provencher Roy. «Το Quartier des Spectacles είναι ένα πολιτιστικό κέντρο δραστηριότητας που έχει πλέον σχεδόν ολοκληρωθεί στην αναζωογόνηση και τη μεταμόρφωση του αστικού ιστού που περιβάλλει την Place des Arts».

Σχετικά: Το LEED Gold HEC Montreal θα στεγάσει την έρευνα τεχνητής νοημοσύνης

Πυροβολήθηκε από το έδαφος προς τα πάνω σε ένα λευκό και κόκκινο κτίριο

Επιπλέον, η Provencher Roy είναι μια βραβευμένη καναδική αρχιτεκτονική εταιρεία. Εστιάζουν σε όλες τις μορφές του δομημένου περιβάλλοντος, ενσωματώνοντας την εσωτερική και εξωτερική σχεδίαση με βιώσιμη τεχνολογία.

Μια γωνιά του ερυθρόλευκου κτιρίου

Από έξω, το Ilot Balmoral είναι ένας σχεδόν τέλειος κύβος. Είναι τυλιγμένο σε γυαλί καλυμμένο με λευκό μοτίβο φριτ που ελέγχει την αύξηση της θερμότητας. Η πρόσοψη του κτιρίου διπλασιάζεται ως οθόνη που μπορεί να έχει εικόνες που προβάλλονται σε αυτό. Επιπλέον, το γυαλί επιτρέπει στο φυσικό φως της ημέρας να εισέλθει στη δομή. Αυτά τα εξαρτήματα βοήθησαν το κτίριο να πληροί τα πρότυπα βιωσιμότητας LEED Gold.

Μια λήψη από την αρχή των κόκκινων σχεδίων που οδηγούν στη γυάλινη οροφή

Στο εσωτερικό, το μεγάλο κόκκινο αίθριο καμπυλώνεται διαγώνια μέσα από το κέντρο του κύβου, δημιουργώντας ένα εσωτερικό δρομάκι. Αυτό επρόκειτο να εξυπηρετήσει την προηγούμενη ροή πεζών της τοποθεσίας, η οποία κινείται μεταξύ του σταθμού του μετρό Place des Arts και της Place des Festivals. Η διαγώνια τομή στο κέντρο του κτιρίου σημειώνεται εξωτερικά με μια κόκκινη εξωτερική πτυχή ορατή στο λείο γυάλινο εξωτερικό. Ως αποτέλεσμα, το Ilot Balmoral φαίνεται να είναι μια γειτονιά από μόνη της, με εσωτερικά περάσματα και ένα συνεκτικό σχέδιο που είναι απλό και υπέροχο ταυτόχρονα.

Ένα γυάλινο παράθυρο με κόκκινο σχέδιο και στις δύο πλευρές σαν κουρτίνες γεμίζει έναν τοίχο ενός διαδρόμου

Επιπλέον, το Εθνικό Συμβούλιο Κινηματογράφου του Καναδά συμφώνησε να είναι ο βασικός ενοικιαστής του κτιρίου προκειμένου να εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις του. Ο Provencher Roy επανασχεδίασε τέσσερις ορόφους του Ilot Balmoral για να καλύψει τις τεχνικές απαιτήσεις του νέου ενοικιαστή, συμπεριλαμβανομένων των αιθουσών μοντάζ και του πιο πρόσφατου εξοπλισμού ταινιών. Εν τω μεταξύ, η κύρια σκάλα φωτίζει τον δρόμο προς τα γραφεία του Film Board.

Ένα κόκκινο ταβάνι με μια λευκή σκάλα

Επίσης, πεζογέφυρες συνδέουν τα εσωτερικά γραφεία του κτιρίου με εκπληκτική θέα στη γύρω πόλη. Η μία πλευρά του εσωτερικού χώρου είναι ψηλότερη από την άλλη, η οποία διαθέτει έναν καταπράσινο χώρο στον τελευταίο όροφο για υπαίθριες εκδηλώσεις. Το κτίριο είναι υποψήφιο για πιστοποίηση Gold LEED-NC.

+ Provencher Roy

Φωτογραφία του Stéphane Brügger

Schreibe einen Kommentar