Το βιοκλιματικό σπίτι χωράει έναν χώρο διαλογισμού κάτω από την πισίνα

9
Το βιοκλιματικό σπίτι χωράει έναν χώρο διαλογισμού κάτω από την πισίνα

Το βιοκλιματικό σπίτι APS/ pablo senmartin arqitectos στη Villa Parque Siquiman της Αργεντινής επιπλέει πάνω από φυσική βλάστηση με θέα σε μια μακρινή λίμνη. Είναι ένα Σαββατοκύριακο με μια ανέμελη, δροσερή μοντέρνα αίσθηση. Ωστόσο, το σπίτι είναι στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα μιας εις βάθος μελέτης για τα τρέχοντα κατασκευαστικά προβλήματα στη φυσική επικράτεια της Αργεντινής. Αναπτύχθηκε υπό την καθοδήγηση των προτύπων πιστοποίησης βιώσιμων κατοικιών LEED v4.

Συνεχίστε την ανάγνωση παρακάτω

Τα επιλεγμένα βίντεό μας

Ένα πολυώροφο σπίτι που έχει κάτω σκυρόδεμα και πάνω ξύλινες πλάκες που περιβάλλεται από δέντρα

Η πανδημία δημιούργησε μεγαλύτερη ζήτηση για εξ αποστάσεως εργασία από σπίτια σε περιοχές με πολλή φυσική ομορφιά. Ως εκ τούτου, οι αρχιτέκτονες δημιούργησαν ένα σπίτι που επωφελείται από το υπέροχο περιβάλλον του, αλλά πατάει ελαφρά.

Σχετικό: Το εξοχικό στην Αυστραλία είναι ένα κομμάτι του ουρανού

Μια ξύλινη πλατφόρμα συνδέεται με ένα ξύλινο σπίτι που έχει θέα σε έναν υδάτινο ορίζοντα

Αρχικά, ήθελαν να αναπτύξουν ένα σπίτι που εξερευνά βιωσιμότητα και βιοκλιματικά μοντέλα ενσωματώνοντας παράλληλα τις νέες σχέσεις χώρας-πόλης των απομακρυσμένων εργαζομένων. Με αυτόν τον τρόπο, οι αρχιτέκτονες προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα σπίτι με χαμηλό αντίκτυπο στην κατασκευή και σε συνεχή βάση. Οι κατασκευαστικές εργασίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 70% των παγκόσμιων εκπομπών και περισσότερο από το 60% της χρήσης των πόρων.

Μια ορθογώνια πισίνα συνδέεται με ένα τετράγωνο ξύλινο σπίτι

Ως αποτέλεσμα, το βιοκλιματικό σπίτι βρίσκεται στα βουνά της Κόρδοβα, στις όχθες της λίμνης San Roque. Βρίσκεται σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από περιβαλλοντική ευθραυστότητα. Υπάρχουν περίοδοι ξηρασίας, μεγάλες πυρκαγιές, απώλεια ιθαγενών δασών, έλλειψη υποδομών και εδαφικά ανθρωπικά αποτυπώματα που κατέστρεψαν το φυσικό περιβάλλον.

Ένας επάνω όροφος έχει ένα σκούρο μπλε κρεβάτι με ένα μακρύ ξύλινο τραπέζι που βλέπει σε ένα μεγάλο παράθυρο

Το πρώτο βήμα για να πατήσετε ελαφρά προήλθε από την τοποθέτηση μιας βάσης από σκυρόδεμα στο επικλινές οικόπεδο με όσο το δυνατόν λιγότερο από τη βάση να αγγίζει το έδαφος. Αυτό επιτρέπει στη φυσική βλάστηση να συνεχίσει να αναπτύσσεται κάτω από το σπίτι. Δημιουργεί επίσης μια φυσική ροή αέρα και απορροή νερού κάτω από τη δομή. Η πρόσβαση στο σπίτι γίνεται μέσω γέφυρας στο επίπεδο του δρόμου. Κάτω από το σπίτι, υπάρχει χώρος για πάρκινγκ και ακόμη και ένας πάγκος διαλογισμού που κάθεται ανοιχτός κάτω από τα τσιμεντένια θεμέλια της πισίνας στο κατάστρωμα από πάνω.

Ένα μακρύ ξύλινο γραφείο που συνδέεται από τη μια πλευρά στην άλλη έχει θέα σε έναν ορίζοντα νερού και λόφου

Επιπλέον, ένα κουτί βρίσκεται στην κορυφή του θεμελίου για να δημιουργήσει το σώμα του σπιτιού που χωρίζεται σε δύο επίπεδα. Το πρώτο χρησιμοποιείται για χώρους κουζίνας, τραπεζαρίας και καθιστικού. Στο πίσω μέρος, υπάρχει μια βεράντα, σολάριουμ και η πισίνα υπερχείλισης. Στον δεύτερο όροφο βρίσκεται το κύριο μπάνιο, το υπνοδωμάτιο, η αποθήκη και μια αίθουσα μασάζ και σάουνα που λειτουργεί και ως μικρό θέατρο. Επιπλέον, υπάρχει ένας χώρος γραφείου στο σπίτι στην άκρη της σοφίτας που βλέπει πάνω από το κύριο σαλόνι και πίσω από την πισίνα στη λίμνη.

Ένα άτομο ξαπλώνει σε μια ξύλινη καρέκλα με θέα σε μια πισίνα και ένα ποτάμι

Επιπλέον, κατακόρυφα ξύλινα πηχάκια φιλτράρουν το άμεσο ηλιακό φως στα μεγαλύτερα παράθυρα στο πίσω μέρος του σπιτιού. Προστατεύει επίσης τα παράθυρα από τον αέρα και τη βροχή. Τα κατακόρυφα στοιχεία όπως αυτά τα πηχάκια επιταχύνουν τη θέα προς το γύρω τοπίο. Αυτή η σχέση ανάμεσα στο σπίτι και το περιβάλλον αλλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο εσωτερικός κάτω όροφος του βιοκλιματικού σπιτιού διαθέτει γυάλινες πλάκες τριγύρω

Από την άλλη, η οροφή είναι μονόκλινη στέγη από αεριζόμενη λαμαρίνα. Διαθέτει οροφή με διπλή αδιάβροχη μόνωση και γραμμές νερού που επιτρέπουν την εξάτμιση στον χώρο προς εκκένωση. Δεν υπάρχει διάτρηση, επιτρέποντας τη συλλογή του βρόχινου νερού στο τεχνικό δωμάτιο της πλίνθου κάτω από το σπίτι με μηδενική συντήρηση. Το μαλλί προβάτου χρησιμοποιούνταν για μόνωση.

Μια διώροφη ξύλινη κατασκευή έχει πολλαπλά τζάμια

Τα δάπεδα είναι πευκόφυτα για την κατασκευή. Άλλα ανακυκλωμένα υλικά χαμηλής συντήρησης προέρχονται τοπικά για την κατασκευή του εσωτερικού.

+ APS/ αρχιτέκτονες pablo senmartin

Φωτογραφία: Gonzalo Viramonte

Schreibe einen Kommentar